Ontdek onze gevarieerde wijnkaart

Bij een goede maaltijd hoort natuurlijk een aangepaste wijn. En dat treft, want bij Vanilla Room beschikken wij ook over een uitgebreide wijnkaart in Herent. Bij onze selectie gaan wij heel kieskeurig tewerk. Enkel het beste vindt u hierop terug.

Ontdek ons aanbod

ONZE WIJNKAART Per glas Per karaf 50cl Per fles 75cl
CAVA
Cava Creador Brut € 5.00   € 24.00
Champagne Lanson Black Label     € 60.00
HUISWIJNEN
Vina Coranto (wit) - Muscat, Viura - Spanje/Carinena
Ideaal als aperitief, salades, schaaldieren...
€ 4.00 € 10.00 € 15.00
Vina Coranto (wit) - Garnacha, Syrah - Spanje/Carinena
Goed bij pizza, quiches, tapas, kalfsvlees, gebraden kalkoen of kip, pasta carbonara,...
€ 4.00 € 10.00 € 15.00
Vina Coranto (rosé) - Garnacha, Rosada - Spanje/Carinena
Goed als aperitief, bij Aziatische keuken, koude schotel, desserten op basis van rood fruit, gevogelte, bbq,...
€ 4.00 € 10.00 € 15.00
WITTE WIJNEN
Frankrijk
Château La Grande Métairie (Bordeaux, Entre-deux-mers)     € 18.00
Pouilly Fumée l'Authentique (Loire)              € 38.00
Italië
Poggio del Sole Grillo (Sicilië)             € 17.00
Spanje
Montebaco Verdejo (Rueda)              € 35.00
Australië
Wombat Hill Unoaked Chardonnay (SEA)       € 20.00
RODE WIJNEN
Frankrijk
Clamens Prestige (Fronton)     € 20.00
Château Robin (Lussac - St-Emillion)            € 25.00
Italië
Tenuta Carobbio Chianti Classico (Toscane)             € 38.00
Argentinië
Tierra de Luna Syrah / Malbec           € 18.00
Chili
Sanama Carménére (Calchapoa Rapel Valley)         € 15.00
Onze wijnen in detail
CAVA CREADOR DO CAVA
Land: Spanje
Druivensoort: Macabeo (50%), Xarel•lo (30%) Parellada (20%).
Rijping: Rijping in fles op gist tijdens de tweede gisting: 9 tot 12 maanden.

Beschrijving
  • Kleur: bleek met een fijne, aanhoudende mousse.
  • Neus: aroma's die het contact met de gisten oproepen en vervolgens evolueren naar een fruitige ondertoon die doet denken aan de gebruikte druivensoorten.
  • Mond: aangenaam, met een licht zoete toets. Het is een harmonieuze, verfrissende, elegante en verleidelijke wijn met karakter.

Gastronomie
De cava is perfect als aperitief. Hij kan bij verschillende gerechten worden geserveerd, in het bijzonder bij vis, schaal- en schelpdieren, licht vlees, pasta, paella ...
AGRICOLA GORETTI - GRECHETTO DOC COLLI PERUGINI
Land: Italië
Ligging: Te Pila, op 8 km ten zuiden van Perugia
Eigenaar: De familie Goretti, sinds 3 generaties

Bodem: Kalk en kiezel, rijk aan klei en ijzeroxyde
Druivensorten: 100% grechetto
Cultuur : Ecologische benadering om het gebruik van bestrijdingsmiddelen te beperken; manuele ontbladering; korte snoei en groene oogst in juli om het rendement te beperken.
Vinificatie: Na de manuele oogst worden de druiven gesorteerd om bladeren en beschadigde druiven te verwijderen; vinificatie in inox kuipen met temperatuurcontrole.
Rijping: 4-5 maanden op fles, in een ondergrondse opslagplaats

Beschrijving
Deze grechetto onderscheidt zich door zijn levendige, briljante strogele kleur en zijn delicate, fruitige neus (citrus, amandel); in de mond is hij levendig maar ook vettig met een licht bitter toetsje in de afdronk.
Nota: Regelmatig onderscheiden in de gespecialiseerde pers (Vino Magazine, In Vino Veritas)

Gastronomie
Aperitief, oesters, schelpdieren en garnalen, koude visschotels, gerookte vis, gebakken of gegrilde vis, charcuterie, slaatjes, koude schotels, zachte kazen (geitenkaas), asperges
EYLO DO RUEDA
Land: Spanje
Ligging: Te Serrada, op 30 km te zuidwesten van Valladolid

Bodem: Klei
Druivensoort: Verdejo (85%), viura (15%)
Cultuur: Snoei in de voor Spanje typische bosvorm (bush-vines / gobelet) zonder enige bedrading
Vinificatie: Schilmaceratie gedurende 6-12 uur aan 6-8°, gevolgd door débourbage; vergisting aan lage temperatuur (14-16°) om een maximale extractie van de aroma's te bekomen
Rijping: In inox kuipen, op de fijne droesem

Beschrijving
Deze wijn heeft een licht strogeel kleur met groene schijn en een frisse, aromatisch fruitige neus met impressies van rijp fruit, citroen en kruiden; hij is fris, elegant en evenwichtig in de mond met een prima afdronk

Gastronomie
Aperitief, schelpdieren en garnalen, schaaldieren (kreeft, langoest), koude visgerechten, gerookte vis, gebakken of gegrilde vis, vis in saus, zachte kazen, geitenkaas, asperges
TERRA NOBLE - CHARDONNAY VINEYARD SELECTION SAN CLEMENTE
Land: Chili
Ligging: In San Clemente, in de Maule Valley, 250 km ten zuiden van Santiago
Eigenaar: De familie Elgueta, P. de Solminihac en Wolf von Appen

Bodem: Arme graniethoudende grond in de Casablanca Valley
Gemiddeld rendement: 55 hl/ha
Druivensoorten: 100% chardonnay

Cultuur: De wijngaarden liggen in het kustgebergte in de Casablanca Valley, met een perfect klimaat voor witte wijnen (gemiddeld lage dagtemperatuur met koele wind uit de Stille Oceaan), oogst bij volledige rijpheid om het aromatisch potentieel maximaal te benutten
Vinificatie: 50% van de druiven worden ontrist, geplet en gekoeld voor de persing, van de overige 50% worden de volledige trossen geperst; débourbage en vergisting aan 15° in inox kuipen (80%) en in Amerikaanse eiken vaten (20%)
Rijping: 20% van de wijn rijpt gedurende 3 maanden in nieuwe Amerikaanse eiken vaten, daarna rijpt de assemblage nog 3 maanden op fijne droesem in inox kuipen

Beschrijving
Deze elegante en frisse wijn heeft een aantrekkelijke licht goudgele, briljante kleur en een intens bouquet van tropische vruchten, ananas, boter en een lichte houttoets; hij behoudt een prima evenwicht (een mooie fruitige materie die niet gedomineerd wordt door de lichte houtlagering) en een lange afdronk
Nota: Coup de cœur Vino Magazine

Gastronomie
Aperitief, schelpdieren en garnalen, schaaldieren (kreeft, langoest), koude visschotels, gebakken of gegrilde vis, vis in saus, koude schotels, gevogelte en konijn
BABICH MARLBOROUGH SAUVIGNON BLANC MARLBOROUGH
Land: Nieuw-Zeeland
Ligging: Marlborough
Eigenaar: De familie Babich
Druivensoort: sauvignon blanc
Vinificatie: Na de oogst werden de druiven snel geplet en geperst in roestvrij stalen tanks waar het sap gistte bij constant gehouden lage temperaturen om de intense variëteitsaroma's vast te houden. Na uitgebreid proeven door de wijnmakers, werd de wijn vermengd, afgewerkt en gebotteld.

Beschrijving
Fel uitkomende kruidenaroma's, venkel, zwarte bes & citroen. Inzet van vruchtensalade op een basis van appel. Kruidige afdronk met mineraal en citrusvruchten.

Gastronomie  Schreeuwt om zeevruchten en pasta met kaas
DOMAINE RAIMBAULT "LES BELLES CÔTES" BLANC AC SANCERRE
Land: Frankrijk
Ligging: Te Chaudenay (Verdigny), op 5 km ten noordwesten van Sancerre
Eigenaar : Roger en Didier Raimbault, sinds verscheidene generaties

Bodem: Klei-kalk (65% "terres blanches") en kalk (35% "caillottes")
Gemiddeld rendement: 55 hl/ha
Druivensoort: 100% sauvignon blanc
Vinificatie: Vinificatie in inox kuipen met temperatuurcontrole
Rijping: In inox kuipen, op de fijne droesem

Beschrijving
Frisse en levendige wijn met aroma's van citrusvruchten; de "terres blanches" geven de wijn kracht en vettigheid, de "caillottes" fruit en aromatische verfijning.
Nota: Gouden medaille op het Concours des vins de Sancerre, selectie Guide Hachette *

Gastronomie
schelpdieren en garnalen, schaaldieren (kreeft, langoest),koude visschotels, vissoep, bouillabaisse, gerookte vis, gebakken of gegrilde vis, vis in saus, zachte kazen, geitenkaas, asperges
TERRA NOBLE - SYRAH VINEYARD SELECTION SAN CLEMENTE
Land: Chili
Ligging: In San Clemente, in de Maule Valley, 250 km ten zuiden van Santiago
Eigenaar: De familie Elgueta, P. de Solminihac en Wolf von Appen
Oppervlakte: 360 hectaren in verschillende regio’s
Bodem: Diepe bodem van klei met keien (van alluviale, colluviale en glaciaire oorsprong, vlak of licht hellend (2 tot 10%); wijngaarden gelegen aan de voet van het Andesgebergte, in een koelere zone van de Centrale Vallei)
Gemiddeld rendement: 55 hl/ha
Druivensoorten : Syrah (95%), carmenère (5%)
Cultuur: Selectie van kleine percelen met beperkt rendement in een koeler deel van de Maule Valley, irrigatie uit de rivier die rechtreeks vanuit de Andes stroomt; oogst bij volledige rijpheid om het aromatisch potentieel maximaal te benutten
Vinificatie: De druiven worden ontrist en geplet; na een koude maceratie gedurende 5 dagen wordt de wijn vergist aan 22° gedurende 10 dagen; de perswijn wordt aan de lekwijn toegevoegd
Rijping: 10% van de wijn rijpt in Amerikaanse eiken vaten gedurende 3 maanden, de rest in inox kuipen

Beschrijving
Dit is een aromatische, soepele wijn met een intens rood kleur met paarse schijn; hij heeft rijpe aroma's van braam, framboos met een aardetoets en in de mond een volle maar frisse smaak met veel fruit en een kruidige afdronk

Gastronomie
Patés en terrines, gevogelte en konijn, wit vlees, rood vlees, grillades en barbecue, gestoofde gerechten, klein wild, zachte kazen
QUMRÁN ROBLE DO RIBERA DEL DUERO
Land: Spanje
Ligging: Peñafiel, Valladolid
Druivensoort: 100% tempranillo
Rijping: 4 maanden in vaten van Franse eik.

Beschrijving
Qumrán Roble heeft een middelhoge robe, met intense paarse schakeringen en blijvende tranen. De wijn beschrijft de tempranillo-druivensoort perfect, intense aroma's van rijpe rode vruchten (geen gestoofde vruchten), licht kruidige toetsen die het fruitige beklemtonen zonder het te maskeren.

Gastronomie
Gevogelte en konijn, wit vlees, rood vlees, grillades en barbecue, vlees in saus, klein wild, zachte kazen
VIGNE & VINI - PAPALE DOC PRIMITIVO DI MANDURIA
Land: Italië
Ligging: Te Leporano, op 17 km ten zuidoosten van Taranto
Eigenaar: Vigne & Vini srl, sinds 3 generaties
Bodem: Klei-kalk
Gemiddeld rendement: 50 hl/ha
Druivensoort: 100% primitivo
Cultuur: Korte snoei in "alberello", wekelijkse controle van de druiven vanaf juli, manuele oogst.
Vinificatie: Vinificatie met temperatuurcontrole (26-28°) in inox kuipen
Rijping: In inox kuipen (70%) en in eiken vaten (30%)

Beschrijving
Deze wijn heeft een intense granaatrode kleur en ontwikkelt een rijk smaakpalet van rood en zwart fruit en zachte kruiden (kaneel); hij is lang in afdronk met edele tannine en een elegante houttoets.
Nota: Gouden Medaille op de Mostra Nazionale Vini Pramaggiore (Venezia), Grote Onderscheiding op de Concorso Enologico Internazionale van de 37e Vinitaly, Seal of Approval op de Japan Wine Challenge 2001, 4 “grappoli” in Duemila Vini (gids van de Vereniging van Italiaanse sommeliers).

Gastronomie
Koude schotels, gevogelte en konijn, wit vlees, rood vlees, grillades en barbecue, vlees in saus, zachte kazen
VALPOLICELLA "NANFRE", TENUTA SANT'ANTONIO DOC VALPOLICELLA

Land: Italië
Ligging: Gemeente Mezzane di Sotto - Monti Garbi district, 300 meter boven de zeespiegel.

Bodem: Zanderig, leemachtig met veel witte kalkhoudende ondergrond.
Gemiddeld rendement : 60.000 flessen
Druivensoort: Corvina 70% - Rondinella 30%
Vinificatie: Bij een constant gehouden temperatuur met hele druiven. Oogst: manueel in kistjes. Persen: voorzichtig, met pneumatische pers. Gisting: alcoholisch bij een constant gehouden temperatuur met uitgezochte gistsoorten gedurende 8 - 10 dagen. Malolactische fermentatie: natuurlijk op de droesem. Bâtonnage: in roestvrij staal met speciale roerders één keer om de 10 dagen tot het einde van de malolactische fermentatie. Stabilisatie: fysisch, koud.
Rijping: In staal bij een constant gehouden temperatuur gedurende 4 - 6 maanden.

Beschrijving

  • Kleur: intens robijnrood.
  • Aroma: fruitig met toetsen van kers en rode vruchten, bloemige en kruidige subtiliteiten.
  • Smaak: zacht, fris, geurig en aromatisch met gematigde tannines.


Gastronomie
Lokale vleeswaren en varkensvleesproducten (spekvet, hoofdkaas, ham), voorgerechten met pasta, rijst en risotto; spaghetti met gezouten sardines, soepen, noedels met kippenlevers, groentesoep, mediterraanse vissoep, pasta- en bonensoep, trijp in bouillon en met Parmezaanse kaas, wit vlees, gekookt vlees, lever op Venetiaanse wijze, vis, haring met maismeelpap, snoek in saus, stokvis.

CHÂTEAU TAYET PRESTIGE AC BORDEAUX SUPÉRIEUR
Land: Frankrijk
Ligging: Te Macau, in het hart van de Médoc, op een boogscheut van Margaux
Eigenaar: De familie De Schepper uit Gent
Oppervlakte: 10 hectaren

Bodem: Klei-slib (de wijngaard is aangeplant op voormalig drasland van de Gironde)
Gemiddeld rendement: 50 hl/ha
Druivensoort: Merlot (60%), cabernet-sauvignon (40%)
Cultuur: Traditioneel medocaans; kwaliteitsgerichte aanpak om de grootste natuurlijke concentratie van de druiven op de wijnstok te bekomen; manuele en mechanische oogst.
Vinificatie: Traditionele vinificatie na volledige ontristing, maceratie van 3-4 weken met temperatuurcontrole door bevloeiing of verwarming.
Rijping: Gedurende 12 maanden in eiken vaten, waarvan de helft nieuwe (het betreft een selectie van de beste cuvées afkomstig van wijnstokken van tenminste 25 jaar oud)

Beschrijving
De cuvée Prestige van Château Tayet is aantrekkelijk en delicaat en hijst zich ruim boven het gemiddelde niveau van een Bordeaux Supérieur dank zij zijn rijk kleur, zijn intense en complexe neus maar vooral door zijn volle smaak met veel materie en rijpe tannine.
Nota: Het zeer hoge niveau van de cuvée Prestige van Château Tayet werd erkend door vele wijncritici en tijdens meerdere wedstrijden

Gastronomie
Gevogelte, konijn, wit vlees, rood vlees, vlees in saus, klein wild, zachte en sterkere kazen
CHÂTEAU TOUR BALADOZ AC SAINT-EMILION GRAND CRU
Land: Frankrijk
Ligging: Te Saint-Laurent-des-Combes, op 3 km ten zuidoosten van Saint-Emilion
Eigenaar: De familie De Schepper uit Gent
Oppervlakte: 9 hectaren

Bodem: Klei-kalk hellingen in het oosten van de appellatie
Gemiddeld rendement: 45 hl/ha
Druivensoort : Merlot (80%), cabernet franc (15%), cabernet-sauvignon (5%)
Cultuur: Alles wordt in het werk gesteld om een maximale kwaliteit te bekomen
Vinificatie: Traditionele vinificatie na volledige ontristing, maceratie van 3-5 weken met temperatuurcontrole door bevloeiing of verwarming.
Rijping: Gedurende 12-18 maanden in eiken vaten (gemiddeld 50% nieuw)

Beschrijving
De overheersende merlotdruif geeft aan Château Tour Baladoz zijn donkere kleur en zijn expressieve neus van rood fruit met een elegante houttoets; het is een krachtige wijn, soepel in de mond maar met een mooie materie en structuur.
Nota: Steeds geselecteerd door de Guide Hachette en door de internationale pers; behaalde de halve finale van de Coupe des Grands Crus de Saint-Emilion (voor de jaargangen 1996, 1997 en 1998; er waren 68 deelnemende wijnen)

Gastronomie
Gevogelte, konijn, wit vlees, rood vlees, saus, klein wild, wild (haas, hert), zachte kazen

Contacteer ons gerust

Heeft u misschien nog bepaalde vragen over de wijnkaart van Vanilla Room in Herent? Dan vragen wij u om even contact met ons op te nemen.